Адміністрація Байдена інвестує $3,2 млрд у противірусні препарати від COVID-19
Pixabay

У президента США заявили, що витратять понад $3 млрд на збільшення запасів ліків проти коронавірусу та майбутніх вірусних загроз.

План отримав назву «Противірусна програма проти пандемії». Вона стимулюватиме клінічні випробування і виробництво перспективних препаратів для лікування COVID-19, повідомляє NBC.

Департамент охорони здоров’я переконує, що ефективні противірусні препарати можна буде приймати вдома. На думку відомства, це зменшить кількість госпіталізацій та рівень смертності.

Зазначається, що фінансування отримають і дослідження інших вірусів, у яких є потенціал пандемії.

Доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, зазначив, що противірусні препарати можуть стати потужним інструментом для боротьби з захворюванням.

Хоча найефективнішим способом боротьби з пандемією залишаються вакцини, нові ліки здатні стати додатковим захистом. Особливо це стосується людей із певними хворобами, при яких щеплення є малоефективними.

План передбачає $300 млн на дослідження та лабораторну підтримку, майже $1 млрд на доклінічну та клінічну оцінку, майже $700 млн на розробку та виробництво і $1 млрд на спеціальні центри, які повинні прискорити процес створення противірусних препаратів.

В Японії заявили про проблеми з серцем у чоловіків після вакцини Pfizer