Адміністрація Байдена підтримала законопроєкт про конфіскацію російських активів
Unsplash

Адміністрація Джо Байдена підтримує законопроєкт, який може дозволити конфіскувати заморожені російські активи на $300 млрд.

Про це пише Bloomberg.

«Законопроєкт надасть виконавчій владі повноваження, необхідні для конфіскації російських суверенних активів на користь України», — йдеться в меморандумі Ради нацбезпеки — одному з трьох таких повідомлень, з якими ознайомилося агентство.

Підтримка такого кроку з'явилась після блокування республіканцями допомоги України в Конгресі. Своє рішення Білий дім хоче узгодити із союзниками по G7, особливо в Європі, де зберігають близько $200 млрд заморожених активів рф. 

У Європі підтримка цього кроку неоднозначна. Конфісковувати гроші країни поки не наважуються, хоча Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом €1,7 млрд, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Ідея використання коштів росії для фінансування відновлення України має підтримку у частини американських політиків. Наприклад, спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон підтримав цю ідею в інтерв'ю New York Post, назвавши її «надзвичайно відповідальною справою для нас».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Угорщина вигадала нову умову для розблокування допомоги Україні від ЄС — ЗМІ