Адміністрація Януковича усвідомлювала наслідки «Харківських угод» — СБУ
СБУ

Співробітники головного слідчого управління Служби безпеки України провели обшуки в адмінбудівлях органів влади, які готували та ратифікували «Харківські угоди», підписані 21 квітня 2010 року.

Як повідомив 16 березня пресцентр СБУ, обшуки проводили, аби з'ясувати обставини, які слідчі доводитимуть у кримінальному провадженні.

Співробітники СБУ обшукали Верховну Раду, зокрема її комітети, Головне науково-експертне управління ВРУ, Раду національної безпеки і оборони України, Міністерство закордонних справ України, Кабінет Міністрів України. В Кабміні обшуки провели спільно з Державним бюро розслідувань, пише пресслужба СБУ.

Слідчі знайшли документи, які свідчать, що керівництво держави 2010 року до підписання та прийняття угод усвідомлювало їхні наслідки. «Зокрема, щодо збільшення кількості особового складу військових формувань та спеціальних служб Російської Федерації, які в подальшому брали участь в анексії Криму, та завдання шкоди економічним інтересам (України — Прим. ред.)», — наголосили у спецслужбі.

/ Фото СБУ

/ Фото СБУ

СБУ проводить слідчі за процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, минулого тижня на засіданні РНБО доручила СБУ розслідувати обставини підготовки й підписання «Харківських угод».

12 березня головне слідче управління Служби безпеки України розпочало досудове розслідування стосовно посадовців органів держвлади за фактом вчинення державної зради у 2008-2010 роках.

Служба розслідує обставини підготовки та підписання 21 квітня 2010 року «Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року», а також дотримання регламенту та процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради.

Наступ на «Харківські угоди». Депутати від «Слуги народу» пропонують оголосити їх нечинними