Адольф Гітлер знову перемагає на виборах. Але обіцяє не зазіхати на увесь світ

Результат місцевих виборів у Намібії несподівано потрапив до новин багатьох світових ЗМІ. А все через те, що переміг політик на ім’я Адольф Гітлер Уунона (Adolf Hitler Uunona). На виборах у регіональну раду він отримав 85% голосів. Раніше Уунона обирався у 2015 році. Він представляє правлячу партію SWAPO, яка при владі з 1990 року, коли Намібія отримала незалежність від ПАР.

На сайті з офіційними результатами голосування ім’я Адольф Гітлер Уунона вказали повністю, хоча перед виборами у урядовому віснику його надрукували як Адольф Г. Уунона. Сам політик просить називати себе Адольф Уунона і додає що дружина кличе його Адольфом, пише Daily Mail.

«Ім’я дав мені батько на честь цієї людини. Ймовірно, він не розумів, яка ідеологія за нею стоїть. У дитинстві я сприймав своє ім’я як абсолютно нормальне. Лише підлітком дізнався, що ця людина намагалась захопити увесь світ», — каже Уунона. І додає, що у нього таких загарбницьких планів немає. А ім’я, мовляв, змінювати «вже пізно».

Геноцид і століття диктатора

Колись Намібія була колонізована німцями. Тут і досі проживає невелика німецькомовна спільнота, багато людей мають німецькі імена, а вулиці — назви. Також приблизно 120 тис. німців до пандемії щороку приїздили в країну як туристи.

З 1890 року сучасна Намібія була німецькою колонією і називалась Германською Південно-Західною Африкою. Під час Першої світової її захопили війська Південно-Африканського Союзу, який згодом отримав від Ліги Націй мандат на управління Південно-Західною Африкою.

У 1904 — 1908 роках німецькі солдати, придушуючи місцевий заколот, вбили близько 65 тис. представників племені гереро і 10 тис. нама. Минулого року міністр уряду Німеччини під час візиту до Намібії назвав цю різанину геноцидом. Неодноразово говорили про відшкодування. Проте у серпні цього року Намібія відхилила пропозицію Німеччини у репарації в розмірі €10 млн.

В той же час згадану німецькомовну спільноту Намібії неодноразово звинувачували у проявах неонацистських настроїв. У 1989 році її представники святкували сторіччя з дня народження Гітлера. А у 2005 році в німецькомовній газеті з’явилась реклама, в якій висловлювалась «радість і задоволення» через смерть чоловіка єврейської національності, який пережив Голокост.

Секс, наркотики, Європарламент. Угорський депутат пішов у відставку після затримання на чоловічій секс-вечірці