Аеропорт в Ужгороді запрацює з вересня. Його не використовували вже п'ять років
УНІАН

З 9 вересня 2021 року літаки знову зможуть використовувати аеропорт в Ужгороді. Це стало можливим завдяки змінам в аеронавігаційному просторі Словаччини.

Український провайдер аеронавігаційних послуг Украерорух/UkSATSE вперше пройшов сертифікацію за стандартами Європейського Союзу (ЄС), повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Підприємство стало провайдером послуг у визначеній частині повітряного простору Словаччини. Тому з 9 вересня літаки зможуть виконувати польоти з та до аеропорту «Ужгород».

Суд у Португалії засудив інспекторів, які до смерті побили українця в аеропорту Лісабона

Зараз уряд розпочав фінальний етап підготовки до відновлення польотів на аеродромі. Триває активна робота Украероруху, Міністерства оборони Словацької Республіки та провайдера аеронавігаційних послуг Словаччини, щоб вирішити всі технічні питання.

Аеропорт «Ужгород» унікальний тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини. Саме тому летовище припинило роботу у 2016 році. Тоді закінчився термін міжурядової угоди України та Словаччини про спільний повітряний простір.

В грудні 2019 представники двох країн дійшли згоди про розблокування роботи аеропорту.

Аеропорт «Київ» у 2023-му закриють на вісім місяців, щоб побудувати нову смугу