Африканські бджоли-вбивці до смерті закусали чоловіка в Техасі
Breckenridge Fire Department

В Техасі рій бджіл атакував 70-річного чоловіка, коли він косив газон. Численні укуси викликали серцевий напад — людина померла.

Рятувальники повідомили, що коли прибули за викликом, побачили зграю дуже агресивних бджіл. Томас Хікс, господар будинку, отримав численні укуси, вони спричинили зупинку серця. Попри всі заходи врятувати чоловіка не вдалось, повідомляє CNN.

Його дружину Зоні, яка також отримала кілька укусів, довелось доправити у шпиталь. Щоб вивести її з дому повз рій бджіл, одному з рятувальників довелось зняти свій захисний костюм та надягти на жінку.

Пізніше вона розповіла, що сталося.

«Я пішла по харчі, а чоловік збирався косити газон. Я йому сказала, щоб він зачекав, адже там були бджоли. Проте він сказав, що не може обіцяти», — розказала Зоні.

Коли вона повернулась додому, то побачила, що її чоловік з криками стрибає на галявині. Бджоли вкрили Хікса так, що не було видно його спини та голови.

Мешканцям інших сусідніх будинків у містечку порадили не використовувати пристрої, що викликають шум, доки бджоли не заспокояться та не повернуться в свій вулик.

Щоб знайти та знешкодити вулик, рятівникам довелось використати спеціальне обладнання, яке їм запропонував місцевий пасічник.

Breckenridge Fire Department

Виявилось, що бджоли вподобали старе дерево за сараєм Хікса й жили там кілька років.

Фахівці кажуть, що йдеться про агресивних африканських бджіл, яких ще називають бджолами-вбивцями.

Їхня поведінка відрізняється від поведінки звичайних бджіл. Особливо це стосується медоносних особин.

«Вібрація від газонокосарки або навіть діти, що тупають, можуть викликати захисну реакцію цих бджіл, тоді вони стають агресивними», — пояснив Боббі Шайсон, фахівець із знешкодження бджіл.

Помста зубатих. Бобри залишили канадське село без ТБ та інтернету — перегризли кабель