Активні й важкі бої: ЦПД розповів про ситуацію на Курщині

У Курській області росії тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули там позиції, росіяни знову почали посилати свої колони на штурм. 

Про це повідомив очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

«Війна там динамічна, маневри відбуваються, характерні для лісистої місцевості, дуже велика динаміка, тому важливо не фіксуватися на якихось висновках як остаточних», — заявив Коваленко.

За його словами, тривають важкі бої, і ситуація постійно змінюється. Він також зазначив: «російські воєнкори, між іншим, намагаються взагалі засушити тему, бо не все йде так, як вони цього хотіли б».

Нещодавно моніторингова група DeepState повідомила, що війська рф «продавили» лівий фланг Курського угруповання Сил оборони України в районі Новоіванівки. До бою змушені були вступати артилеристи та оператори дронів.

За інформацією DeepState, росіяни стягнули значні сили та техніку і намагаються закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.

«Курське угруповання наших військ — це своєрідний «вінегрет» з відповідною взаємодією. Вайб сьогоднішнього дня: як би прикро це не звучало, FPV-дрон Сил оборони уразив танк наших Сил оборони», — повідомляє DeepState.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців — Bloomberg