Алжирська боксерка здобула золото на Олімпіаді попри гендерні суперечки

Алжирська боксерка Іман Хеліф, навколо якої на Олімпіаді в Парижі розгорівся гендерний скандал, здобула золоту медаль у ваговій категорії до 66 кг. 

Про це свідчать результати бою. 

У фінальному поєдинку Хеліф перемогла китаянку Ян Лю з рахунком 5:0.

«Я дуже щаслива. Вісім років я мріяла про це — і тепер я олімпійська чемпіонка. Я працювала вісім років, без сну, вісім років втоми», — сказала Хеліф після перемоги.

Нагадаємо, 1 серпня на Олімпійських іграх-2024 у Парижі розгорівся гендерний скандал у жіночому боксі через поєдинок 1/8 фіналу між алжиркою Імане Хеліф та італійською боксеркою Анджелою Каріні.

Річ у тім, що Хеліф вважається «біологічним чоловіком». У 2023 році Імане провалила гормональний тест та була дискваліфікована з чемпіонату світу через занадто високий рівень тестостерону.

25-річна італійка зупинила бій на 46 секунді, не бажаючи продовжувати. Каріні скинула шолом на підлогу та вигукнула: «Це несправедливо». Після бою Анджела відмовилася від рукостискання та почала плакати у центрі рингу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Олімпіада-2024: розклад змагань українців 10 серпня