Американець навчився майнити криптовалюту на електромобілі Tesla
Siraj Raval

Сірадж Равал, власник Tesla Model 3 2018 року з Сан-Франциско, переобладнав свій автомобіль для майнінгу ефіру.

Про це він розповів у інтерв'ю CNBC.

Він помістив у багажник Tesla кластер графічних процесорів і підключив їх до батареї електромобіля. Потім запустив безкоштовне ПЗ для майнінгу на своєму Apple Mac mini M1 і підключив його до розетки на панелі приладів.

Через свої дії чоловік може втратити гарантію на електромобіль, але, на його думку, ризик виправданий: коли ціна ефіру досягла максимуму у 2021 році, він заробляв до $800 на місяць.

Сірадж з'ясував, що найприбутковішим варіантом — використовувати кластер із п'яти графічних процесорів, підключених до мережі, від якої живиться електродвигун.

Він підрахував, що повна зарядка батареї коштує $10–15. Її потрібно заряджати у середньому раз на 1,5 тижня, тобто на місяць на зарядку йде від $30 до $60.

Вартість біткоїна опустилася нижче $43 тис. В чому причина такого падіння

Графічні процесори він купує на eBay та запускає майнінг приблизно на 20 годин на день.

Вартість криптовалюти може сильно коливатися, тому Раваль використовує допоміжні фінансові інструменти.

Наприклад, видобуті токени він переводить на особовий рахунок з річним доходом 23% і ніколи не змінює активи на долари, щоб заощадження продовжували зростати.

З огляду на всі ці заходи протягом 2021 року Раваль заробляв на майнінгу від $400 до $800 на місяць — він приносив йому прибуток навіть у період криптовалютної кризи.

Наприкінці листопада Chas News повідомляв, що помер хом'як Містер Гокс, який став відомий завдяки торгівлі криптовалютою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Засновник Twitter Джек Дорсі планує створити систему майнінгу біткоїна