Американські військові пограються у війну проти Росії та Китаю
Getty images

Цього літа у військові США проведуть таємну військову гру на тлі зростання загроз з боку Китаю та Росії.

«Вороги» матимуть вигадані імена, але коли цього літа сотні американських військових по всьому світу запустять на своїх комп’ютерах високотаємну військову гру, стане зрозумілим, на чому зосередять основний фокус — як США повинні реагувати на агресивні дії та несподівані кроки Китаю та Росії.

Кілька представників Міноборони США розповіли CNN, що військова гра є головним пріоритетом для голови Об’єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі, який очолить навчання. Міністра оборони Ллойда Остіна триматимуть в курсі їх проведення.

Військова гра призначена для підготовки вищих керівників американських Збройних сил до боротьби з вигаданою світовою кризою, що вибухнула на багатьох фронтах, і гравцям доведеться мати справу з постійно мінливими сценаріями та конкурувати за військові потужності, такі як авіаносці та бомбардувальники.

Військові ігри завжди є чутливими, за їх результатами пильно стежать, оскільки вони можуть виявити недоліки у військових планах США. Колишній чиновник оборони підтвердив CNN, що під час нещодавніх навчань, розігруючи конфлікт проти таких супротивників, як Росія та Китай, «ми виявили, що Синя команда, США та союзники, постійно програвали».

Сценарії, прописані у військовій грі цього літа, відображатимуть реальні ситуації. Це можуть бути великі кібератаки, напад Росії на Прибалтику, подальшу мілітаризацію Арктики Москвою чи нарощування Китаєм сили в Південно-Китайському морі або навіть вторгнення на Тайвань.

Росія та Білорусь разом готуватимуть військових