Американського мільйонера визнали винним у вбивстві подруги. У розкритті справи допоміг серіал
Getty Images

78-річного Роберта Дерста, спадкоємця нью-йоркського магната Сеймура Дерста, визнали винним у вбивстві його близької подруги С’юзен Берман.

Злочин стався у 2000 році, повідомляє ВВС.

Чоловік убив жінку, щоб завадити їй дати свідчення у справі про зникнення його дружини. Багато хто підозрює, що саме мільйонер її і вбив.

55-річну Берман знайшли у її квартирі в Беверлі-Хілз із кульовим пораненням. Сам Дерст довгі роки запевняв, що не має уявлення про те, що сталося з його дружиною, і не знає, хто вбив подругу.

В якості одного з доказів провини Дерста використали документальний серіал телеканалу HBO «Таємниці мільярдера. Життя і смерть Роберта Дерста» (The Jinx) 2015 року. 

Під час зйомок фільму бізнесмен вийшов у туалет, забувши зняти мікрофон, та сказав: «Що я, в біса, зробив? Убив їх всіх, звичайно».

У день виходу останнього епізоду чоловіка затримали за звинуваченням у вбивстві Берман. Справу розглядали шість років, зокрема, через пандемію коронавірусу.

Прокуратура назвала 78-річного Дерста нарцисичним психопатом.

Сторона звинувачення вважає, що мільйонер вбив не лише подругу, а й свою дружину Кетлін Маккормак-Дерст у 1982 році та свого сусіда Морріса Блека.

Провину в смерті дружини чоловік не визнавав, а от сусіда нібито вбив, захищаючи себе. Після «самозахисту» він розчленував тіло та викинув його в затоку.

Дуглас Дерст, брат обвинуваченого, сказав, що той хотів би вбити і його. Вирок Роберту Дерсту оголосять 18 жовтня.

Після 53 років за ґратами. Вбивцю Роберта Кеннеді можуть звільнити з в'язниці