Американську бігунку дискваліфікували на чотири роки за допінг. Вона звинувачує буріто, що з’їла

Відома американська бігунка Шелбі Хуліхан отримала чотири річну дискваліфікацію за допінг. 28-річна рекордсменка США в бігу на 1500 та 5000 м впевнена, що заборонений препарат потрапив до її організму разом їз буріто.

Про це Хуліхан, яка тепер пропустить Олімпійські Ігри в Токіо, написала у Facebook.

Вона розповіла, що у січні їй повідомили, що її допінг-проба від 15 грудня 2020 року показала позитивний результат на нандролон.

«Мені довелось десяток разів перечитати лист і погуглити, на що саме в мене позитивний тест. Я навіть ніколи не чула про нандролон», — запевняє спортсменка.

Вона почала згадувати, що вживала у ті дні, склала список. І зрештою дійшла висновку, що стероїд міг потрапити до її організму лише з буріто.

Його Хуліхан купила у фургончику мексиканської кухні. Він, за її словами, містив свинину та субпродукти. Допінг-тест спортсменка здавала за 10 годин після того, як скуштувала цей фаст-фуд.

«Я дізналася, що ВАДА вже давно визнало: вживання свинини може привести до помилкового позитивного результату на нандролон. Справа у тому, що як деякі види свиней виробляють його природним чином у великих кількостях», — зазначила бігунка.

Хуліхан запевняє, що ніколи не вживала допінг, і намагалася довести свою невинність. Навіть пройшла тест на детекторі брехні. Також дослідили пробу її волосся. «

«Цей тест довів, що заборонена речовина не накопичувалась у моєму волоссі. Це могло б відбутися, якщо я б вживала її регулярно. ВАДА погодилось з цим. Проте ніщо не змусило їх відмовитись від свого покарання», — зазначила Хуліхан.

Вона зізналась, що почуває себе «спустошеною, втраченої, розбитою, розсердженої і розгубленою», адже спорт ы быг був для неї всім з п’яти років.

Близько 10 тис. волонтерів відмовилися від роботи на Олімпійських іграх в Токіо