«Анархісти з України». Слідчий комітет Білорусі заявляє, що викрив «міжнародних» терористів
АЧК Беларусь

Голова управління Слідчого комітету (СК) Білорусі по Мінську Сергій Паско заявив білоруському виданню «Белта», що до протестів у Білорусі причетні анархістські рухи з України та Росії.

За його словами, нині СК «розслідує кримінальні справи проти безлічі анархістів, всі вони затримані». Паско зазначив, що ці люди з ідеологічних міркувань брали «участь у масових заворушеннях, переслідували власні цілі».

«Ці заходи за участю російських і українських анархістів проходили не тільки в Мінську, але й в інших містах Білорусі. Діяльність цієї злочинної організації носила міжнародний характер — залучені анархістські руху з України та Російської Федерації», — наголосив головний слідчий режиму Лукашенка.

Раніше Паско заявляв на сайті СК, що у Мінську порушили кримінальну справу за фактом створення злочинної організації. Він каже, що її білоруський осередок фінансували з-за кордону РБ, в тому числі міжнародні анархістські групи, наприклад, «Анархічний чорний хрест».  Затримані, на думку слідчих, входили до складу об'єднання «Революційна дія» («Автономна дія — Білорусь»). За даними МВС, учасники цього осередку закидали «коктейлями Молотова» будівлі податкової інспекції в Гомелі і Голосіївського суду Києва в 2016 році.

Співробітники Головного управління по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією МВС РБ у лютому нібито «вийшли на одну з регіональних груп білоруських анархістів, які є учасниками міжнародної злочинної організації».

Вони пишуть, що затримали «громадянина, якому 30 років, відзначився ще в 2010-му. Був судимий за те, що закинув «коктейль Молотова» на територію посольства Росії в Білорусі. Потім жив в Україні, в 2019 році депортований як такий, що загрожує нацбезпеці. У сусідній країні, виявилося, теж брав участь в акціях анархістів».

Раніше ЗМІ повідомляли, що білоруські суди вже засудили за участь у протестах понад 450 громадян країни.

Миша з України не пролізе! Лукашенко заявив про ввезення до Білорусі «тонн зброї» з України