Андрій Шевченко приїхав на Банкову до Зеленського. Стало відомо навіщо
ОПУ

Андрій Шевченко, колишній футболіст, а нині тренер, завітав до президента Володимира Зеленського в його офіс на Банковій у Києві.

Шевченко став першим амбасадором бренду UNITED 24.

Раніше Зеленський ініціював запуск фандрейзингової платформи UNITED 24, яка має на меті збільшити благодійні пожертви на підтримку України у світі, зокрема й шляхом об'єднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників.

«Важливо, що першим амбасадором бренду UNITED 24 став українець, якого знають у всьому світі. Андрій має величезну довіру та авторитет, які здобув своєю наполегливою працею та своїми спортивними досягненнями. Тепер він має нову місію — розповідати світу про події в Україні та спрямувати свій авторитет на збільшення міжнародної допомоги нашій державі, щоб наблизити нашу перемогу», — сказав Зеленський.

зеленський шевченко

Минулого року Андрій Шевченко залишив посаду головного тренера збірної України, з якою досяг чвертьфіналу Євро-2020.

Після цього Шева два місяці попрацював наставником «Дженоа», але його звільнили.

Повномасштабне вторгнення військ рф в Україну застало Шевченка в Лондоні, де він мешкає із сім’єю. Футболіст повідомив, що прийме у своєму англійському будинку дві родини біженців.

Цікаво, що Шевченка пов’язують дружні стосунки із колишнім власником «Челсі» росіянином Романом Абрамовичем, який брав участь у переговорному процесі української та російської сторін. Раніше ЗМІ писали, що Шевченко має спільний бізнес із російським бізнесменом.

Благодійний матч за участі Шевченка та Мессі

Зовсім скоро Андрій Шевченко та інші зірки світового футболу зіграють у благодійному футбольному матчі — кошти від нього спрямують на допомогу сім’ям, що втекли з України через агресію росії. Гра відбудеться в понеділок, 23 травня у Мілані. В ній також візьмуть участь Семюель Ето'о (він є ініціатором події), Жуліо Сезар, Хав'єр Дзанетті, Франческо Тотті, Паоло Дібала, Андреа Пірло, Філіппо Інзагі, Веслі Снейдер, Ліонель Мессі.

Україна — «Рієка»: де та коли дивитися товариський матч збірної