Андрій Шевченко провів перше тренування «Дженоа» (відео)

У вівторок, 9 листопада, Андрій Шевченко провів перше тренування своєї нової команди — італійського «Дженоа».

Офіційний Twitter клубу виклав коротке відео того, як український тренер крокує на перше заняття з командою.

До розташування «Дженоа» Шевченко прибув напередодні.

Першу гру в чемпіонаті Італії на посаді тренера Дженоа» Андрій Шевченко проведе 21 листопада. Генуезька команда на своєму полі прийматиме «Рому». Римлян очолює португалець Жозе Моуріньо, який свого часу тренував Шеву у лондонському «Челсі».

Сhas News повідомляв, що Андрій Шевченко уклав контракт з «Дженоа» до 30 червня 2024 року. Зарплата Шеви складе €2 млн на рік.

До цього Шевченко тренував збірну України. Він вивів її на Євро-2020, де команда дісталась 1/4 фіналу.

Контракт Шевченка з Українською асоціацією футболу сплив після Євро, і сторони не змогли погодити його продовження. Хто у цьому винен, достеменно не зрозуміло. Шевченко у соцмережах написав про закінчення свого контракту і фактично попрощався зі збірною. Керівники УАФ не надали коментарів щодо контракту Шевченка і побажали йому удачі в майбутній роботі. З’явилась інформація, нібито Андрій бажає спробувати себе на клубній роботі.

Втім пізніше, коли УАФ призначила тимчасовим тренером збірної Олександра Петракова, Шевченко несподівано зібрав прес-конференцію та заявив, що був готовий продовжувати роботу у збірній України. Але йому не запропонували новий контракт.

Президентом УАФ є кум Шевченка — Андрій Павелко.

Андрій Шевченко перед призначенням у «Дженоа» пограв у гольф в Шотландії (фото)