Anonymous зламали 400 російських камер спостереження і наклали текст про війну в Україні

Хакерське угрупування Anonymous повідомило про злам 400 російських камер відеоспостереження. В результаті зламу вони розмістити на них текст про війну в Україні: «Putin is killing children, 352 Ukraine civilians dead, Russians lied to 200RF.com» (Путін вбиває дітей, 352 цивільних в Україні загинуло, росіяни брешуть щодо 200RF.com). Цей допис супроводжувався закликом «Slava Ukraini!» Цей текст могли бачити ті, хто переглядав в режимі реального часу, що саме показує камера.

Зображення з частини камер Anonymous можна переглянути на сайті behindenemylines.live. Тут камери погруповані по типам — внутрішні, зовнішні, офіси, ресторани, школи, готелі, тощо. Для деяких камер трансляцію можна запустити безпосередньо з цього сайту, деякі уже відключені, ймовірно, після виявлення факту зламу.

З початку вторгнення Росії в Україну Anonymous зламували офіційні російські ресурси, телеканали та стрімінгові сайти та навіть сайт основного телекомунікаційного регулятора Роскомнадзор. Іноді результатом зламу був дефейс сайту (підміна головної сторінки), іноді проводилась DDoS-атака і сайти не працювали. Злам відеосайтів та телеканалів дозволив Anonymous запустити в прямому ефірі українську музику для російських глядачів.

Anonymous зламали сайт Роскомнадзора — опублікували 360 тис. файлів