Anonymous зламали російський банк та платіжну систему

Про два серйозних злами та витоки даних повідомили хакери угрупування Anonymous, які продовжують вести кібервійну проти росії. Пов’язане з Anonymous угрупування NB65 заявило про злам популярної в росії платіжної системи Qiwi. Повідомляючи про це у Twitter, хакери зазначили, що вони отримали доступ до бази даних користувачів. Одночасно з цим у їх розпорядженні опинились дані 12,5 млн кредитних карт клієнтів та 30 млн записів про платежі.

Цей злам супроводжувався заявою про наступну публікацію отриманих даних. Адміністрації Qiwi пропонується зв’язатися із зламниками, інакше ті публікуватимуть по мільйону отриманих даних щодня. Натомість Qiwi повідомила про те, що дані клієнтів знаходяться в безпеці. Достеменно довіряти першій чи другій заяві наразі немає змісту, поки угрупування NB65 не опублікує хоча б якісь з отриманих даних.

Окрім того, саме угрупування Anonymous повідомило про злам декількох банків та енергетичних компаній.

Новини від Anonymous стали звичними у цій війні. Хакери огосили кібервійну режиму путіна і займаються постійними зламами даних та публікацією отриманих даних. Ці дописи помічаються за допомогою хештегів  #OpRussia та #StandWithUkraine. Серед жертв Anonymous — сайти Газпрому, РПЦ, банки та навіть відеоспостереження Кремля.

«ПриватБанк» та Payoneer запустили інтеграцію в «Приват24»: для чого вона потрібна