Anonymous зламали сайт Роскомнадзора — опублікували 360 тис. файлів

Учасники хакерського угрупування Anonymous продовжують успішні атаки на російські офіційні сайти. Сьогодні їх жертвою стало онлайн-представництво Anonymous  офіційної структури, що відповідає за моніторинг, контроль та цензуру російського інтернет-простору.

Anonymous опублікували у вільному доступі біля 360 тис. файлів загальним обсягом біля 820 гігабайт. Коментуючи цей злам у своєму Twitter-акаунті, хакери повідомили про те, що найближчим часом ці дані будуть доповнені новими, які учасники угрупування поки ще не встигли обробити на даний момент.

Хакери з Anonymous ведуть успішну кібервійну проти Росії з перших днів вторгнення. Вони відразу пообіцяли, що будуть нещадно розправлятися з країною-агресором і мстити у віртуальному просторі за її напад на Україну.

Нагадаємо, що Роскомнадзор останні тижні блокував в Росії закордонні сайти або виступав з вимогою видалити контент, який, буцім-то, поширює фейки про «спецоперацію» проти України. На початку тижня Роскомнадзор розіслав вимогу до федеральних органів влади вчинити певні дії, а саме — перевести офіційні сайти виключно в російський інтернет-простір, тобто розмістити сайти на домені .RU та користуватися хостингом виключно російських провайдерів. Багато хто сприйняв такі вимоги як підготовку до повного відключення від інтернету. Останнє виключати не можна, адже в Росії прийняли «Закон про суверенний інтернет», який описує ізольоване функціонування  російських ресурсів при відключенні від всієї мережі.

Хакери Anonymous отримали контроль над російським ядерним реактором