Apple, Google та Microsoft витратять мільярди на посилення кібербезпеки Сполучених Штатів
Getty Images

Технологічні гіганти Apple, Google, Microsoft та інші пообіцяли допомогти у посиленні кібербезпеки США після зустрічі з президентом Джо Байденом.

Про це пише The Verge.

В середу, 25 серпня, Джо Байден прийняв у Білому домі топ-менеджерів компаній. На зустрічі були присутні генеральні директори Сундар Пічай (Alphabet), Енді Джессі (Amazon), Тім Кук (Apple), Арвінд Крішна (IBM), Сатія Наделла (Microsoft), а також представники енергетичної та освітньої галузей.

Зустріч зібрали після низки масштабних кібератак проти урядових установ США та енергетичної інфраструктури.

«Реальність така, що більшість нашої критичної інфраструктури належить і управляється приватним сектором, і федеральний уряд не може самостійно впоратися з цим викликом», — зазначив президент Байден.

Технокомпанії у відповідь пообіцяли витратити мільярди на кіберінфраструктуру та надати допомогу щодо поставок програмного забезпечення та організації навчання.

Apple і Amazon оголосили, що активно впроваджуватимуть багатофакторну авторизацію та влаштують нові тренінги з кібербезпеки

Google заявила, що протягом наступних п'яти років витратить більше $10 млрд на зміцнення кібербезпеки США та ланцюжка поставок програмного забезпечення. Також компанія пообіцяла навчити 100 тис. американців аналітиці даних та ІТ-підтримці.

Microsoft заявила, що інвестує $20 млрд за п'ять років.

У месенджер Facebook додадуть функцію відеодзвінків