Apple може запустити супутниковий зв'язок для iPhone 13 лише в обмеженому колі місць
Pixabay

Супутниковий зв'язок в iPhone 13 буде доступний лише у певних місцях і районах.

За даними аналітика Bloomberg, Apple планує розгорнути власне угруповання супутників для передачі даних на пристрої, але для цього потрібно ще багато років.

За інформацією видання 9to5Mac, власники нових смартфонів не зможуть повністю відмовитися від стільникового зв'язку і перейти на супутникові дзвінки. 

«Деякі запитували мене, чи означають ці нові функції, що iPhone можна використовувати в якості супутникового телефону і мати можливість здійснювати дзвінки в будь-яку точку світу без покриття стільникового зв'язку. Відповідь — категоричне «ні». Цього не станеться ні зараз, ні в наступному році, ні найближчим часом», — зазначив Марк Гурман, аналітик Bloomberg.

Він додав, що для реалізації планів у компанії поки немає необхідного обладнання. Більше того, це «дорого і могло б викликати бунт із боку операторів стільникового зв'язку, на яких покладається Apple».

Що відомо про супутниковий зв'язок у новій моделі iPhone 

Раніше корпорація Apple вирішила оснастити iPhone 13 функцією супутникового зв'язку, щоб користувачі могли здійснювати дзвінки і відправляти SMS навіть при відсутності мережі.

Це стане можливим завдяки чіпу Qualcomm X60, з виробником якого працює провайдер супутникового зв'язку Globalstar. 

Завдяки цьому споживачі зможуть користуватися супутниковим зв'язком на нових пристроях від Apple безпосередньо через свого оператора без додаткових договорів і платежів.

Крім того, в нових моделях iPhone може з'явитися функція оповіщення про великі події через супутниковий зв'язок, серед яких: катастрофа літака або лихо на судні.

При надзвичайних ситуаціях смартфон відправить інформацію про місцезнаходження і дані про медичну карту.

Україномовна Siri та побудова дата-центру. Зеленський обговорив співпрацю з гендиректором Apple