Apple підозрюють у махінаціях з оцінками в AppStore
Getty Images

Розробники та журналісти виявили, що стандартний додаток компанії Apple Podcasts несподівано почав отримати гарні відгуки.

На думку журналістів, Apple досягла такого стрибка в рейтингу нечесним способом: відгуки про передачі стали якимось чином переходити на сам додаток, повідомляє The Verge.

Оцінки Apple Podcasts впали наприкінці вересня, коли вийшла система iOS 15 з можливістю залишати оцінки та відгуки до програм компанії Apple. Тоді за короткий термін рейтинг знизився до 1,8 зірки.

Однак вже 9 листопада додаток почав отримувати тисячі відгуків щодня, причому переважна більшість із них супроводжуються максимальною оцінкою п'ять зірок. Наразі рейтинг Apple Podcasts становить 4,7 зірки.

Ситуація здивувала Косту Елефтерія, незалежного розробника, адже за цей період Apple не випускала оновлень для додатку, які могли б викликати таку кількість схвальних оцінок.

Він проаналізував відгуки і виявив, що практично всі п'ятизіркові оцінки програми супроводжувалися схвальними коментарями до самих подкастів, а не додатку.

Припускають, що це плутанина: користувачі ставлять оцінки додатку, думаючи, що залишають відгуки самим подкастам. Але зазначають, що  в інших програмах для прослуховування подкастів на AppStore такої закономірності не помітили.

Раніше Chas News повідомляв, що через політику відстеження програм Apple соцмережі витратили майже $10 млрд.

Apple зробила функцію передачі електронного спадку після смерті користувача