Apple презентувала iPhone 12 та iPhone 12 mini. Всі деталі (фото, відео)
Пресслужба Apple

13 жовтня компанія Apple презентувала нові моделі телефону iPhone 12 та iPhone mini. Навушники та зарядний блок не йдуть з ними у комплекті. Chas News виокремив та занотував головні деталі щодо нових моделей телефону.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції презентації.

iPhone 12: «керамічний щит» та нова конструкція антени

iPhone 12 з'явиться одразу в п'яти кольорах: чорному, білому, червоному, зеленому та синьому. Новий смартфон розробники оснастили дисплеєм Super Retina XDR. Тепер у телефоні з’явилось удвічі більше пікселів, ніж у попередній моделі iPhone 11. Телефон підтримує Dolby Vision, HDR10 та HLG HDR.

У компанії наголошують, що смартфон став на 11% тоншим та на 15% меншим за попередню модель. iPhone 12 оснащено новим прозорим склом. Розробники вже встигли його прозвати «керамічним щитом», яке жорсткіше за будь-яке скло для смартфонів та в чотири рази стійкіше до появи тріщин. Про це кажуть ведучі презентації. 

Apple оптимізувала всі свої власні програми та фреймворки для 5G без додаткових витрат енергії. iPhone 12 отримав новий чіп — A14 Bionic, який створений за 5 нм процесом. Він має 11,8 млрд транзисторів. Такі показники на 40% більші, ніж в А13. Вбудований графічний процесор пропонує до 50% швидшу графіку завдяки 4-ядерному дизайну.

Ціни на нові моделі iPhone / пресслужба Apple

Смартфон оснащено новою 12-мегапіксельною широкутною камерою f/1.6. Камера має 7 лінз. Тепер нічний режим також доступний на фронтальній камері та камері з надшироким кутом. Водночас знімати відео тепер можна і вночі в сповільненому режимі.

Бездротова зарядка MagSafe підтримує до 15 Вт. Вона дозволяє заряджати Apple Watch.

iPhone 12 mini: «найменший і найлегший телефон 5G у світі»

За словами представників Apple, смартфон менше, ніж 4,7-дюймовий iPhone 8. Проте в нього більший екран. Телефон має ідентичні функції, що і повнорозмірний iPhone 12. У нього 5,4-дюймовий екран. Камера записує 4060 кадрів в секунду.

Apple прозвала iPhone 12 mini, як «найменший і найлегший телефон 5G у світі».

Ціна iPhone 12 починається з 799 дол, iPhone 12 mini — 699 дол. Вартість залежить від показників гаджету.

Вибір президентів, японський iPad і кому потрібні кнопки. Шість історій про техніку Apple