Apple заплатить $113 млн за врегулювання розслідування в 34 штатах про уповільнення роботи iPhone

Apple погодилася заплатити $113 млн для врегулювання претензій з боку 34 штатів США, пов'язаних з навмисним уповільненням роботи старих айфонів. Про це повідомив генпрокурор Арізони Марк Брнович.

Арізона, Індіана і Арканзас очолюють розслідування щодо Apple. Врегулювання в рамках розслідування не означає визнання провини з боку корпорації.

Як сказано в заяві Брновича, Apple приховала проблеми з батареями айфонів і знизила продуктивність старих моделей. Так компанія отримала додатковий прибуток від продажу новіших смартфонів.

Apple заплатить Штату Арізона за умовами угоди $5 млн. Також компанія повинна буде «надавати споживачам правдиву інформацію про стан батареї iPhone, продуктивності і керування живленням».

Apple повинна надати цю важливу інформацію в різних формах на своєму веб-сайті, в примітках при установці оновлень і в самому інтерфейсі iPhone. 

У березні 2020 року Apple погодилася заплатити $310-500 млн за позовами, поданими з 2017-го до 2018 року власниками айфонів. Сума $310 млн — мінімальна, яку Apple доведеться виплатити. Остаточна залежить від кількості заяв. Процес ще не закінчився, 4 грудня 2020 року відбудеться чергове засідання.

Активісти подали скарги на інструмент Apple для відстеження вподобань споживачів