Apple звільнила жінку, яка скаржилася на домагання та знущання на робочому місці
Unsplash

Компанія Apple звільнила співробітницю, яка публічно розповідала про домагання та дискримінацію на робочому місці.

Жінку підозрюють у витоку конфіденційної інформації, повідомляє Insider.

За словами Ешлі Йовік, старшого менеджера інженерної програми, інші співробітники обговорювали, як перетворять її життя «на пекло», не надсилали їй важливі листи та змушували працівників вживати алкоголь у робочий час.

«Коли у березні я почала піднімати питання про безпеку на роботі та відразу зіткнулася з переслідуванням і залякуванням, я готувалася, що все так і закінчиться», — сказала Йовік виданню The Verge.

Представник компанії написав їй на пошту, що хоче обговорити «делікатне питання інтелектуальної власності». Йовік попросила врегулювати питання у письмовій формі, щоб потім вислати матеріали до Національного управління з трудових відносин США.

Жінці відповіли, що вона вирішила не брати участі в обговоренні, тому компанія буде використовувати наявну у них інформацію. Через годину Йовік вже звільнили.

Джош Розенсток від імені Apple заявив, що компанія завжди намагається створити «позитивне та інклюзивне робоче місце» для співробітників. Однак конкретну справу коментувати відмовився, посилаючись на «повагу та конфіденційність».

Раніше Apple заборонила працівникам обговорювати зарплату в додатку Slack.

Співробітники Apple почали скаржитися на умови роботи в компанії