«Арахаміягейт». Дубінський заявив, що ОП вимагав його участі у пресконференції про розмову Порошенка і Байдена

Виключений з фракції «Слуга народу» нардеп Олександр Дубінський запевняє, що Офіс президента вимагав від нього створення парламентської тимчасової слідчої комісії щодо плівок Байдена Порошенка.

Дубінський заявив, що ОП вимагав його участі у пресконференції, де опублікували плівки розмов п’ятого президента України Петра Порошенка і президента США Джо Байдена.

Він сказав про це на Youtube.

«І саме Офіс президента вимагав від мене участі в пресконференції, де Деркач оприлюднив ті плівки. Так от, спеціально для аферистів і шахраїв з Банкової нагадую, що я тоді від участі у цій афері відмовився і тоді створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції Давиду Арахамії», заявив він.

Дубінський також сказав, що Арахамія нібито «намагається замести сліди в справі плівок Порошенка – Байдена».

Тому що саме він збирав і підбирав людей у слідчу комісію по оприлюднених Деркачем плівках, саме Арахамія проводив через регламентний комітет відповідну постанову і потім реєстрував її і намагався провести в порядок денний

Дубінський заявив, що не має стосунку до публікації «плівок Деркача» і обіцяє викрити 18 березня людей, які до цього причетні.

Нардеп назвав Арахамію «обісцяним щуром, який намагається замести свої сліди у справі Порошенка  Байдена». 

Передісторія

19 травня Андрій Деркач оприлюднив на пресконференції записи розмови ексвіцепрезидента США Байдена і колишнього президента  Порошенка. Тоді Порошенко нібито пропонував Байдену кандидатуру Юрія Луценка на посаду генпрокурора замість Віктора Шокіна для отримання траншу МВФ на суму $1 млрд.

Після цього спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що у парламенті є ініціатива створення тимчасової слідчої комісії, пов'язаної з оцінкою і розглядом питань, які спливли під час цієї пресконференції.

Дубінського виключили з партії «Слуга народу» — за порушення статуту та непокору