Археологи в Туреччині розкопали залу 900-річного палацу (фото)
Eşber Ayaydın

У турецькому районі Харран провінції Шанліурфа археологи розкопали залу палацу, що належить до одного із найдавніших поселень у світі. Це поселення знаходиться в орієнтовному списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ще з 2000 року.

Про це пише інформагентство Anadolu.

«Зараз розкопки проводять у залі другого поверху Харранського палацу. Всередині зали було засипано землі приблизно на сім метрів. В ході розкопок ми розчистили цю залу», — розповів професор Мехмет Онал, керівник розкопок.

Розкопки ведуться вже вісім років, але археологи досі не знайшли давній храм, який знаходився у цьому палаці. Вся будівля є найбільшою спорудою в Анатолії, її вік  приблизно 900 років.

За словами Онала, зала веде ще до чотирьох великих кімнат, засипаних землею, і щойно археологи доберуться до підлоги, розкопки поведуть уже в них.

На місці другого поверху палацу планують створити музей. Губернатор Харрану Джихад Коч заявив, що так вони прагнуть висвітлити минуле Харрану, і збільшити кількість туристів. Також палац стане місцем зйомок серіалів та фільмів.

В Єгипті після реставрації відкрили Алею Сфінксів. Там можна побачити більше 1 тис. статуй