АРМА передала у державну власність майно паркового комплексу «Межигір’я»

Завершився процес передання арештованого рухомого майна президента-втікача Віктора Януковича в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я». 

Про це повідомили в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Мова йде про рухоме майно,  яке було арештоване у рамках кримінальних проваджень щодо експрезидента Януковича після Революції Гідності і за збереження якого з 2014 року стали відповідальними активісти за власною згодою. 

Щоб передати його в державне управління, на території «Межигір’я» протягом двох місяців працювала міжвідомча комісія, яка оглянула понад 25 тис. предметів, розміщених у 121 будівлі та споруді.

Найбільший за кількістю майна об’єкт — музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3,1 тис кв.м. є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень і понад 3,6 тис. одиниць майна.

Під час роботи комісія знайшла понад 500 цінних речей, які раніше не були описані, — це витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри тощо. Також в управління держави перейдуть обʼєкти управління системами водопостачання й опалення.

В АРМА зазначають, що з моменту офіційного відкриття державного парку-пам’ятки «Межигір’я» всі надходження від його роботи надходитимуть в державну скарбницю.

«Межигірʼя» — колишня приватна резиденція президента-втікача Віктора Януковича. У 2023 році Кабмін передав резиденцію Фонду держмайна, аби створити там парк-памʼятку.

У серпні 2023-го президент Володимир Зеленський підписав закон про створення парку-пам’ятки на території резиденції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР передало АРМА завод родичів Медведчука та Козака вартістю $5 млн