«Армія дронів»: перші безпілотники Fly Eye та DJI Matrice вже в Україні (фото)

В Україну прибули перші безпілотники, які закупили в рамках проєкту «Армія дронів».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зокрема, доставили чотири розвідувальні безпілотники FlyEye з комплексом управління. Їхня дальність польоту 160 км, радіус 50 км, максимальна повітряна швидкість 120 км/год. Це дозволить розвідникам проникати в тил ворога та отримувати важливу інформацію.

Fly Eye

Також в Україну прибули понад 20 мультикоптерів DJI Matrice, обладнані потужними камерами та тепловізорами.

DJI Matrice

Загалом, на «Армію дронів» зібрали більше 755 млн грн. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate. До кінця серпня планують закупити 200 дронів-розвідників.

Warmate

Також Федоров повідомив, що тривають перемовини з українськими виробниками безпілотників, щоб у подальшому купувати їх для «Армії дронів». Йдеться про БПЛА від компаній Скайтон, SKIF та Укрджет.

Укрджет — один з найбільших українських безпілотників з серійним виробництвом. Він може провести 10 годин у повітрі та літати на 150 км від керувальної станції. 

Укрджет

Дрон SKIF має камеру, яка працює офлайн.

SKIF

А безпілотник «Скайтон»  може перебувати в повітрі до 20 годин.

Скайтон

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.