Армія рф атакувала житловий масив Харкова: є загиблі та поранені (оновлено)

Удень, 27 березня, окупанти завдали удару по житловому мікрорайону Харкова.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Загарбники поцілили у багатоповерхові будинки, де жили люди. Також постраждав інститут невідкладної хірургії.

Наразі відомо про одного загиблого та 16 поранених. Четверо з постраждалих — діти. Рятувальники продовжують шукати тих, хто потребує допомоги.

Як уточнив кореспондент «Суспільне Харків», росіяни вдарили по дитячому майданчику між двома багатоповерхівками у Шевченківському районі. Вибуховою хвилею обірвало фасади та балкони щонайменше у двох будинках. Поблизу одного з під'їздів лежить тіло загиблої людини.

Попередньо, по місту вдарили авіабомбами, розповів керівник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За його словами, росіяни могли застосувати КАБи. Було два влучання: перше — по загальноосвітній школі, друге — поміж будинків.

«Авіацію для удару по житловим кварталам Харкова росіяни не використовували вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час», — сказав Болвінов.

Оновлено 17:26

Росіяни могли застосувати для ударів по Харкову УМПБ Д-30, розповів «Суспільному» керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

«Це щось середнє між КАБ та ракетою. Остаточні висновки зроблять вибухотехніки. Цей боєприпас достатньо потужний, щоб фактично розвалити два будинки, між якими він влучив, і декілька будинків, які на відстані», — сказав Тимошко.

За його словами, це може бути перший випадок, коли росіяни вдарили таким видом боєприпасу по місту. Його випустили з літака.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Окупанти вдарили балістикою по Миколаєву: є постраждалі