Армія рф нібито обстріляла табори «вагнерівців». Пригожин пообіцяв «покарати зло» (оновлюється)

Ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що російська армія вдарила по тилових таборах наймаців. Відео нібито наслідків обстрілів опублікували у пов'язаних із «вагнерівцями» Trelegram-каналах.

«Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ударів, ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинуло безліч наших бійців, наших бойових товаришів», — сказав він.

Після цього він заявив, що «рада командирів ПВК «Вагнер» прийняло рішення, що «зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено». Пригожин закликав не чинити опір, а інших — «негайно знищувати», включаючи блокпости і авіацію.

У наступному зверненні Пригожин заявив, що Шоугу «втік із Ростова».

«Шойгу щойно боягузливо тікав із Ростова. О 21:00 він утік боягузливо, як баба. Для того, щоб не пояснювати, навіщо він піднімав гелікоптери знищувати наших хлопців, навіщо завдавав ракетних ударів. Цю тварюку буде зупинено», — сказав він.

За його словами, 25 тисяч «вагнерівців» йдуть розбиратися, чому «в країні твориться безлад», а ще 25 тисяч перебувають у тактичному резерві.

В Міноборони рф у відповідь заявили, що заяви Пригожина та відео удару по таборам не відповідають дійсності і є «інформаційною провокацією».

Оновлено 22:43

Пригожин опублікував ще кілька аудіозвернень. Він стверджує, що Шойгу «в темну» використав авіацію та артилерію для обстрілів «вагнерівців». За його словами, міністр оборони також наказав сховати дві тисячі трупів у ростовському моргу, щоби приховати втрати армії рф в України.

Тим часом речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що путін у курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина.

Оновлено 23:49.

РосЗМІ повідомляють, що у Ростові та Москві оголосили план «Фортеця», який передбачає збіл усіх співробітників МВС та захист установ міністерства. Також медіа публікують фото військової техніки на вулицях Ростова.

За даними джерела ВВС, на трасі Москва-Ростов підрозділам росгвардії наказали виставити блокпости і відривати вогонь у випадку загрози.

Оновлено 00:45

Звернення до «вагнерівців» записав один з керівників окупаційних військ російський генерал Сергій Суровікін, якого раніше активно підтримував Пригожин. Він закликав найманців «зупинитися», зупинити колони і вернути їх у пункти дислокації та «не грати на руку противника поки країна у небезпеці».

Тим часом біля держдуми рф помітили військову техніку, а у Ростові — гелікоптери.

Оновлено 00:53

Російське держагенство ТАСС повідомляє, що у Москві посилено заходи безпеки, органи влади та об'єкти транспортної інфраструктури взяті під посилену охорону. По тривозі піднято підрозділи ОМОН та СОБР росгвардії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Основні сили України ще не беруть участь в контрнаступі — Сирський