Артистку з України дискваліфікували з фестивалю в Італії, бо вона влаштувала протест через росіянина в журі

Українська циркова артистка Анна Петренко висловила протест проти члена журі циркового фестивалю в Італії — директора Московського державного цирку й сина відомого радянського актора Максима Нікуліна, який підтримує війну росії проти України. Через це її дискваліфікували.

Про це Петренко розповіла у своєму Instagram.

Артистка написала, що до приїзду на фестиваль не знала, що в журі буде росіянин. А коли дізналась — вирішила на знак протесту вийти на сцену з українським прапором та листівками з написом «Нікулін підтримує вторгнення в Україну».

На відео, яким Петренко поділилася в своєму акаунті, вона виходить на сцену, огорнута українським прапором та листівками у руках. На одній з них  фотографія Нікуліна в оточенні російських військових. 

Фото Нікуліна в оточенні військових рф

Після цього вона спустилася в зал й почала роздавати такі самі аркуші присутнім. Під час цього художній керівник фестивалю Антоніо Джарола перепросив у публіки: він заявив, що не знав про дії української артистки та не узгоджував їх.

Анна відповіла, що не знала, перед тим, як їхати на фестиваль, що «вперше з моменту заснування фестивалю до складу журі буде запрошено представника країни-агресора».

Вона висловила невдоволення присутністю Нікуліна і назвала це «спробою реабілітації іміджу росії, агресора у війні проти України».

«Прошу вибачення перед глядачами, які вчора не побачили мого виступу...Через свій виступ я висловлюю своє невдоволення і називаю це рішення організаторів спробою реабілітації іміджу росії, агресора у війні проти України», — пояснила вона.

Художній керівник фестивалю Антоніо Джарола сказав, що цьогоріч у журі запросили росіян «так само як це зробили інші культурні та мистецькі організації», пише Corriere del Veneto.

Він додав, що серед учасників фестивалю було 11 українців і 3 росіян. І це, за його словами, «підтверджує статус заходу як символу співіснування та єдності, відповідно до циркових традицій».

Також Джарола стверджує, що перед тим, як запросити Нікуліна, він просив стати журі двох провідних циркових діячів з України, але вони буцімто відмовилися.

За його словами, він вважає себе ошуканим через дії Петренко, адже вона начебто знала, що Нікулін у журі, бо виступала у попередніх шоу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську