Атака Росії на Україну може початися з Азовського моря — WP

Берегова лінія Азовського моря має найбільшу стратегічну цінність для Росії. Саме тому атака росіян може розпочатись саме звідси.

Про це пише The Washington Post.

Там стверджують, що Азовське море є єдиним місцем, де сили двох країн щодня ризикують мати прямий конфлікт.

За інформацією розвідки, Москва планує багатосторонній наступ на українську територію, участь у якому можуть взяти 175 тис. військових.

Саме берегова лінія Азовського моря є набагато важливіша для Кремля, аніж послаблений війною схід України. Передусім йдеться про сухопутний коридор в окупований Крим і важливі портові міста Маріуполь та Бердянськ. Тому, як варіант, росіяни можуть спершу атакувати в Азовському морі, а потім вже висадитись на берег.

Розвідка доповідає. Навіщо Путін намагається розв'язати війну в Європі?

Крім того, український флот обмежений у переміщенні Азовським морем, адже його Росія постійно перекриває для так званих «артилерійських навчань». Через такі «навігаційні попередження» Москви заблоковано 70% території моря.

В коментарі The Washington Post Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, наголосив, що в Азовському морі зараз домінує Росія, отож в разі війни Азов активно використовуватимуть задля тиску на південні міста.

«За нинішніх обставин, звісно, ​​Росія диктує ситуацію на Азові, і переважно використовує його як театр військових дій», — заявив міністр.

Раніше Chas News повідомляв, що Росія відведе понад 10 тис. військових від кордонів з Україною.

Чи готується РФ до війни з Україною? Які умови ненападу на нашу державу назвав Путін? Підсумки пресконференції