Атлетка Магучіх переказала українським зоозахисникам 1 млн грн. з призових після Олімпіади

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка здобула золоту медаль на Олімпійських іграх-2024, пожертвувала мільйон гривень на захист тварин з призових грошей після змагань. 

Про це повідомила організація UAnimals.

Гроші отримали UAnimals та ще чотири притулки для тварин: дніпровський «Пегас», «Сумське Товариство захисту тварин», «Безпритульний Світ» та «Фонд Дніпро енімалс».

«Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного. Крім фінансової та волонтерської підтримки, ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї, незалежно від породи. Мій кіт теж із притулку і теж безпородистий, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте!» — каже Магучіх.

Керівниця комунікаційного відділу UAnimals Людмила Смоляр подякувала атлетиці від організації та наголосила, що завдяки цьому «тисячі тварин» матимуть ліки, їжу іта тепле місце для сну. 

«Мріємо, що одного дня допомога тваринам стане звичною і буденною справою в українському суспільстві, і саме такі потужні голоси, як голос Ярослави Магучіх, наближають цю мить», — наголосила Смоляр. 

Ще частину призових коштів Магучіх пообіцяла віддати на потреби ЗСУ і до фонду психологічної підтримки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Боксерка Іман Хеліф подала позов про кібербулінг, у ньому фігурують Джоан Ролінг та Ілон Маск