Аваков виступив проти легалізації марихуани та вогнепальної зброї
УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступув проти легалізації марихуани та вогнепальної зброї в Україні. На його думку, узаконення цих речей призведе погіршить ситуацію в країні. 

Про це очільник МВС розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону.  

Керівник відомства заявив, що не хоче, щоб в Україні всі могли вирощувати і курити марихуану.

«Я не проти того, щоб канабіноїди видавалися за рецептом. Але я категорично проти, щоб дозволити вирощувати марихуану десь на підвіконні і при необхідності покурювати. Тому що марихуана — це відкрита дорога до більш важких наркотиків. Вважаю, що деякі країни, які це легалізували, дехто і вже шкодує. Тут не треба поспішати. Це створить у нашому непростому житті тягу до більш важких наркотиків», — наголосив Аваков.

За його словами, багато українців підтримують легалізацію короткоствольної зброї, проте й обурюються, коли відбуваються інциденти із застосуванням такої зброї. Саме тому міністр внутрішніх справ й не виступає за її легалізацію.

«А ви уявіть, що ми опинимося у світі, нашому перехідному, коли будь-який громадянин, незалежно від своєї особистої ситуації й психіки, буде мати можливість володіти короткоствольною зброєю», — говорить чиновник.

Аваков заявив, що Порошенко мав матеріали СБУ, щоб закрити «канали Медведчука»