Аварійні відключення електроенергії запроваджують по всій Україні — «Укренерго»

Після чергової масованої ракетної атаки ситуація в енергосистемі складна, але контрольована. Через пошкодження об'єктів критичної інфраструктури необхідно вдатись до аварійних відключень світла.

Про це повідомиляє «Укренерго».

«Наразі ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей», — йдеться у повідомленні.

Диспетчери та інженери «Укренерго» працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

У компанії попереджають: через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе протягом певного часу працювати на повну потужність. Разом із морозами це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі. Тож поки в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень.

Першочергово електроенергію подаватимуть на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні.

Нагадаємо, 5 грудня, через обстріли окупантів Одеса повністю залишилась без води та опалення, а у Київській області близько 40% абонентів залишились без електрики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Задля справедливих і рівних умов». ДТЕК додав до відключень електроенергії 750 столичних будинків