Авіакатастрофа на Житомирщині: Повітряні сили розповіли про загиблих пілотів (фото)

25 серпня 2023 року в небі Житомирщини внаслідок зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 загинули троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації. Усі вони мали великий досвід польотів, розповіли у пресслужбі підрозділу.

Майор В’ячеслав Мінка мешкав на Київщині. Він повернувся в авіацію у 2015 році, а з початку повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор В’ячеслав Мінка

Майор Сергій Проказін проживав на Полтавщині. За 24 роки він пройшов шлях від льотчика до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів.

Майор Сергій Проказін

Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова), позивний «JUICE», присвятив авіації вісім років життя. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах обстановки.

Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова), позивний «JUICE»

Напередодні ввечері побратими загиблих пілотів влаштували церемонію прощання з льотчиками. На їх честь за американською традицією спалили піаніно.

На відео із соцмереж видно, що у колі льотчиків чоловік виконав мелодію на фортепіано. На музичному інструменті написані позивні пілотів: Мінка, Проказін та Juice, а також бортові номера літаків. По закінченню гри піаніно облили легкозаймистою рідиною та підпалили.

https://t.me/operativnoZSU/111812

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Сили ППО вночі відбили ракетну атаку на столицю (оновлено)