Авіакомпанія ОАЕ виплатила 3,7 млн грн штрафу за польоти над окупованим Кримом
Pixabay

Авіакомпанія Об’єднаних Арабських Еміратів сплатила Україні штраф у розмірі 3,7 млн грн за польоти над окупованим Росією Криму.

Про це повідомила прокуратура Автономної республіки Крим.

«Прокуратурою автономії у ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактами порушення правил міжнародних польотів (ст. 334 КК України), до Господарського суду Київської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України до авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів  про стягнення заборгованості у сумі 3 719 843 гривень», — йдеться у повідомленні.

З 24 квітня у Сімферополі подаватимуть лише холодну воду

Літаки вказаної іноземної авіакомпанії здійснювали польоти у Сімферопольському районі польотної інформації. Він включає повітряний простір над суверенною територією України та над відкритими водами Чорного моря.

Встановлені, відповідно до законодавства України, норм Міжнародної організації цивільної авіації та правил Євроконтролю, аеронавігаційні збори за користування повітряним простором України авіакомпанія не сплатила.  

Наразі на розгляді Господарського суду Київської області знаходиться ще чотири позовні заяви прокуратури АРК до іноземних авіакомпаній про стягнення заборгованості за надані аеронавігаційні послуги на загальну суму понад 1 млн грн.

Росія оголосила небезпечними польоти над Кримом та Чорним морем