Австралія попри «Омікрон» відкрила кордони для студентів та кваліфікованих мігрантів
Getty Images

У середу, 15 грудня, Австралія знову дозволила в’їзд в країну кваліфікованим мігрантам та іноземним студентам. Умова — вони мають бути повністю вакцинованими проти  COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Австралія пішла на такий крок попри стрімке поширення світом штаму «Омікрон». Країна сподівається таким чином відновити свою економіку. Кордони країни були закриті через коронавірус майже два роки.

Відкриття країни для іноземців планувалось ще з початку грудня. Проте місцеві чиновники охорони здоров’я попросили зробити паузу, щоб отримати більше інформації про новий штам вірусу. За останніми даними, він є більш заразний, ніж «Дельта», але характерний легкими симптомами.

«Ми будемо жити з цим вірусом, і ми не дозволимо йому затягнути нас туди, де ми були. Ми маємо один із найвищих показників вакцинації, а це означає, що ми можемо боротися з цим. Нам не потрібно піддаватися цьому», — заявив Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії.

В Австралії повне щеплення проти СOVID-19 отримали майже 90% людей віком від 16 років.

В березні 2020 року в спробі стримати поширення нового коронавірусу країна закрила кордони для іноземців та обмежила кількість своїх громадян і постійних мешканців, яким дозволено повернутися.

Очікується, що послаблення карантинних обмежень на кордоні зменшить нестачу робочої сили, що заважає відновленню економіки.

Лише тільки іноземні студенти приносили в бюджет Австралії $25 млрд на рік.

За офіційними даними, на кінець жовтня 2021 року понад 235 тис. іноземців, у тому числі близько 160 тис. студентів, мали візи до Австралії.

На випадок загибелі людства. В Австралії встановлять «чорну скриньку» Землі