Австралія потерпає від небувалого нашестя мишей-канібалів. Вони вже прориваються в домівки людей
Pixabay

Австралійські штати Квінсленд та Новий Південний Уельс заполонила неймовірна кількість мишей. Шкідники нищать врожаї фермерів та поїдають одне одного.

Мільйони мишей захопили школи, будинки і лікарні в східних штатах Австралії. Вони завдають серйозної школи господарствам та звичайним мешканцям, повідомляє Bloomberg

Гризуни поїдають останки мертвих мишей, а мешканці бояться, що невдовзі нашестя досягне Сіднея. Штат Новий Південний Уельс вже отримав 5 тис. літрів хімікату бромадіолону, одного з найсильніших вбивць мишей, для використання у найбільш постраждалих районах.

Із наближенням зими гризуни шукають притулку в людських домівках. Мешканці знаходять їхні екскременти на кухнях, у вітальнях та дитячих кімнатах, пише CNN

Миші загрожують сільському господарству Австралії з оборотом у $51 млрд. Кількість цих гризунів різко зросла після рекордного врожаю в минулому сезоні. Тепер деякі фермери утримуються від посіву озимих культур через нашестя. Миші не лише їдять зерно, але й розносять інфекції через власні відходи. Збитки деяких господарств сягнули 100% врожаю.

Фінансові проблеми не обмежуються тільки сільським господарством. Повідомляють про пошкодження машин, будинків та шкоду здоров'ю людей. 

В Австралії ексгумують тіло чоловіка, яке виявили 72 років тому. Не дає спокою таємниця!