Азарову відправили підозру у державній зраді

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляє сайт відомства.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зміст та умови Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав’язані президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому Прем’єр-міністру України Миколі Азарову в Москві о другій годині ночі, 21 квітня 2010 року, напередодні її підписання», — йдеться у повідомленні.

У Бюро зазначають, що Азаров достовірно розумів наслідки підписання Угоди для України, але «виконав відведену йому роль у вчиненні злочину, а саме — забезпечив візування та погодження проєкту документів з боку українських посадовців і сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження.

Дії колишнього прем’єра трактують як свідомі і такі, що зрештою нашкодили суверенітету та територіальній цілісності України. У подальшому це призвело до окупації Криму Російською Федерацією.

Зазначені дії вчинялись за попередньою змовою групою осіб з тодішнім президентом України Віктором Януковичем.

Підозру Миколі Азарову надіслали за останнім відомим місцем його проживання.

Нацрада перевірить канал «НАШ» через Азарова, який в телеефірі просуває пропаганду Росії