Азербайджан знайшов докази обстрілу своєї території російськими ракетами
АЗЕРТАДЖ

Азербайджан заявив, що під час розмінування території у березні виявив у Нагірному Карабаху уламки російських ракет «Іскандер».

Про це повідомляє держагентство «АЗЕРТАДЖ».

2 квітня уламки «Іскандерів» представили в Баку представниками Агентства з розмінування територій Азербайджану (ANAMA). Їх виявили під час операції з очистки території 15 березня в місті Шуша. Саме після втрати цього міста Єреван погодився на запропонований Москвою план припинення вогню і передачі Азербайджану ряду територій Нагірного Карабаху.

Начальник оперативного штабу ANAMA Ідріс Ісмайлов повідомив, що уламки ракет, які, за його словами, випустили вірменські збройні сили, виявили в двох різних місцях міста. Потім співробітники ANAMA перевірили модифікаційні коди решток цих ракет і встановили, що це ракети «Іскандер».  Довжина ракети складає 7,2 метра, діаметр — 920 мм.

Начальник головного штабу Збройних сил Вірменії Артак Давтян не прокоментував ці повідомлення. За його словами, інформація не підлягає розголошенню.

Водночас речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ракетні комплекси «Іскандер» в нагірно-карабаському конфлікті не застосовувалися, повідомляє російська служба «Интерфакс». 

«Наскільки я розумію, це нова інформація. Мені невідомо, чи доповідали по лінії військових», — повідомив прессекретар Путіна.

Пєскова запитали журналісти, чи розуміє Кремль, звідки могла з'явитися ракета від «Іскандера» Шуші.

«Ні, ми не володіємо такою інформацією», — відповів речник Кремля.

Росія та Туреччина контролюють перемир’я у Нагірному Карабасі