Бахмут сьогодні: що відбувається у місті 23 грудня (відео, карта)

Навколо міста Бахмут тривають важкі бої. Росіяни не залишають спроб потіснити наших військових, а ЗСУ також періодично проводять контратаки.

«Наразі оперативна ситуація у місті Бахмут така. У районах Кліщіївки, Опитного, Забахмутки ворог намагався штурмувати наші позиції, але наразі ці спроби були марні. Ворог зазнав втрат, був відбитий. Артилерійські обстріли, стрілкотня не припиняються зовсім. І так майже завжди», — розповів один з бійців, який тримає оборону міста.

За його словами, окремі українські підрозділи здійснили успішну контратаку і відбили у ворога частину позицій.

За даними Генштабу, за минулу добу на Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Білогорівка, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області. На цьому ж напрямку наші військові відбили ворожі атаки у районах Яковлівки, Бахмутського, Бахмута, Майорська та Нью-Йорка.

Аналітики Deep State у своєму щоденному зведенні змін на лінії фронту розповідали, що протягом 22 грудня у Бахмуті зберігалася складна, але контрольована ситуація.

Deep State Map карта бахмут 23 грудня

Ворог покинув приватний сектор на східних околицях міста і стоїть відразу за ним в окопах, у яких раніше тримали оборону бійці ЗСУ.

У Соледарі, за даними Deep State, ворог має незначний успіх. У Яковлівці ворогу вдалося досягнути успіху, розширивши просування відразу на три напрямки.

Також росіяни наступають на Кліщіївку та намагаються збільшити плацдарм за каналом Сіверський Донець — Донбас у районі Озарянівки. Тривають бої в Опитному.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білий дім офіційно підтвердив передачу Україні ЗРК Patriot. Що це за комплекс