Байден і Путін зустрінуться на віллі XVIII століття біля Женевського озера
Denis Balibouse

Президент США Джо Байден та його російський колега Владімір Путін проведуть переговори 16 червня у Женеві на віллі XVIII століття з видом на Женевське озеро.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела серед дипломатів.

Швейцарська поліція та армія вже закрили два парки, що оточують віллу Ла-Гранж, а також встановили барикади та колючий дріт. Офіційно місце проведення зустрічі оголосять трохи згодом.

Зеленський поговорив із Байденом перед його зустріччю з Путіним: перші подробиці

Класична вілла розташована в парку вздовж лівого берега Женевського озера. Вона оточена деревами секвої, чагарниками та старовинними фонтанами, із парку відкривається приголомшливий вид на Женевське озеро та вітрильники.

Довідка

В епоху «холодної війни» президент США Рональд Рейган та радянський лідер Михайло Горбачов провели у Женеві свій перший саміт в листопаді 1985 року. Під час зустрічі вони домовились про скорочення ядерних арсеналів.

У 2009-му в Женеві держсекретар США Гілларі Клінтон передала міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову жовту коробку з червоною кнопкою «reset». Такі її дії символізували перезавантаження зв'язків за президента Барака Обами..

Державний секретар Штатів Ентоні Блінкен та Лавров супроводжуватимуть Байдена та Путіна на переговорах.

Chas News повідомляв, що Зеленський обговорив з Байденом план приєднання до НАТО в прив'язці до дат.

У США розповіли, чого очікують від України перед зустріччю Байдена та Зеленського