Байден на Близькому Сході домовлятиметься про зброю для України — ЗМІ

Президент США Джо Байден під час візиту на Близький Схід спробує домовитись про радянську зброю для України.

Про це повідомляє The New York Times.

Як пише видання, запаси зброї США можуть вичерпатися, а Байден пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно». Тому, Сполучені Штати хочуть знайти довгострокову стратегію щодо постачань озброєння.

Зазначають, що військова допомога, ухваленій Конгресом США, запланована до другого кварталу наступного року. Але поставка зброї не повинна погіршити військову готовність країни.

Американські посадовці закликали країни надати Україні зброю радянського виробництва. Цей пункт включено до порядку денного Байдена під час його поїздки на Близький Схід, пише NYT.

З 13-16 липня Байден відвідає Ізраїль, Західний берег річки Йордан та Саудівську Аравію. Як пише видання, американський президент спробує розширити коло країн, які підтримають протистояння російській агресії.

Раніше у США заявили, що нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $400 млн. З-поміж іншого, до нього увійдуть ще чотири новітні ракетні системи HIMARS.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 10 липня. ОНЛАЙН