Байден обговорив з Макроном єдність НАТО, партнерство між США і ЄС та боротьбу з COVID-19
Getty Images

Президент США Джо Байден 24 січня провів телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном.

«У ході розмови президент США висловив прагнення до зміцнення двосторонніх відносин з країною, яка є найстарішим союзником США», — повідомляє «Голос Америки» з посиланням на заяву Білого дому.

Байден підкреслив, що продовжить зміцнення трансатлантичної єдності у форматі НАТО та через розвиток партнерства між США і Євросоюзом.

Президенти сказали, що мають спільні погляди на координацію з питань кліматичних змін, боротьби з пандемією COVID-19 і оздоровлення світової економіки.

«Президенти США та Франції домовилися співпрацювати і з пріоритетних питань зовнішньої політики, включаючи проблеми, пов'язані з Китаєм, Близьким Сходом, Росією і країнами Африки на південь від Сахари», — вказується в повідомленні.

Крім того, президенти США і Франції визнали за необхідне вести тісну співпрацю з проблем зміни клімату, боротьби з пандемією COVID-19 і відновленням світової економіки.

Пресцентр Єлисейського палацу повідомив, що «президенти Франції і США підкреслили рішучість взаємодіяти в рамках ВООЗ в області глобальної охорони здоров’я і у підтримці країнам, найбільш постраждалим від пандемії».

Перші дзвінки Байдена

Після вступу на посаду новий глава Білого дому вже провів бесіди з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, президентом Мексики Андресом Мануелем Лопесом Обрадором і прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Байден пообіцяв Україні боротися за припинення війни на Донбасі та допомогти долати корупцію