Байден оголосив про санкції проти причетних до депортації дітей з України
pixabay

США впроваджують нові антиросійські санкції проти тих, хто винен у примусових переміщеннях українців і депортаціях.

Про це повідомив президент США Джо Байден у привітанні з Днем незалежності України. Однак він не назвав людей, котрі потраплять під обмеження.

«Ми також працюємо з усіма державами, щоб притягнути російські війська до відповідальності за воєнні злочини та інші звірства, які вони вчинили в Україні. У тому числі й примусове вивезення тисяч українських дітей до Росії. Цих дітей викрали у батьків і тримають окремо від сімей. Це неприпустимо. І сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях, а також вимагати повернення українських дітей до їхніх родин», — зазначив американський президент.

Байден додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть роботу разом із партнерами по всьому світу, щоб підтримувати здатність України захищатися від росії.

Депортація українських дітей: що відомо

Депортація українських дітей — один із воєнних злочинів росії, за це путін і дитяча омбудсмен рф Марія Львова-Бєлова отримали ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду. Наразі відомо про примусову депортацію щонайменше 19 453 українських дітей в росію. Україна також має докази, що Білорусь бере участь у депортації українських дітей.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію росії. ПАРЄ закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білоруський паралімпієць Олексій Талай допомагає депортувати українських дітей — Центр нацспротиву