Байден оприлюднив свій план зустрічі з Путіним. У ньому він згадав про Україну
Getty Images

Президент США Джо Байден оприлюднив свій план зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним. У ньому американський політик наголосив, що Вашингтон хоче стабільних відносин з Москвою.

Про це очільник Штатів розповів у власній колонці для The Washington Post.

У публікації Байден викладає свій план, з яким хоче відвідати саміти G7 та НАТО, а також зустрітися з керівництвом ЄС, після чого провести переговори з Путіним.

Президент США каже, що у Вашингтоні хочуть співпрацювати з Росією з таких питань як стратегічна стабільність і контроль над озброєннями.

Байден стане 13-м президентом США, з яким зустрінеться королева Єлизавета II

За його словами, зустріч з Путіним в Женеві відбудеться після дискусій з партнерами та союзниками. Байден відвідає Європу, щоб згуртувати світову демократію.

«Ми єдині у вирішенні проблеми викликів Росії стосовно європейської безпеки, починаючи з її агресії в Україні. І не буде сумнівів у рішучості Сполучених Штатів захищати демократичні цінності, які ми не можемо відокремити від своїх інтересів. Президент Путін знає, що я без вагань відреагую на можливі негативні дії», — наголосив він.

Джо Байден вперше після свого обрання на пост президента США вирушить з візитом до Європи. Він візьме участь в саміті G7 у Великобританії 11-13 червня.

Після цього президент США візьме участь у саміті НАТО, запланованому на 14 червня в Брюсселі. З Путіим Байден має зустрітися у Женеві 16 червня.

Байден перед зустріччю з Путіним проведе переговори з Зеленським