Байден зателефонував Путіну і закликав «знизити напруженість» на кордоні з Україною
Білий дім

Глава Білого дому Джо Байден висловив президенту Росії Володимиру Путіну стурбованість з приводу раптового нарощування російських військ у тимчасово окупованому Криму та на кордонах України та закликав Росію до деескалації напруженості. Водночас Байден запропонував Путіну зустрітися на нейтральній території і обговорити спільні проблеми.

Про це йшлося під час телефонної розмови глав двох країн, повідомляє пресслужба Білого дому.

«Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету та територіальній цілісності України», — говориться в повідомленні.

Глава Білого дому також чітко дав Путіну зрозуміти, що Сполучені Штати будуть твердо захищати свої національні інтереси у відповідь на дії Росії, такі як кібервторгнення та втручання у вибори.

Водночас Джо Байден наголосив, що має на меті побудувати стабільні та передбачувані відносини з Росією, що відповідають інтересам США, і запропонував Володимиру Путіну у найближчі місяці провести зустріч на вищому рівні на території третьої країни і обговорити все коло питань, що стоять перед США і Росією.

2 квітня президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Лідери країн обговорили ситуацію на Донбасі.  

«Я його знаю». Президент США погодився, що Путін — вбивця