«Байрактари» обладнають ракетами «повітря – повітря» для боротьби з іранськими «шахедами»

Турецька компанія Baykar планує обладнати ударні безпілотники Bayraktar TB2 і Akıncı ракетами класу «повітря – повітря» для боротьби з дронами-камікадзе, какими як іранські Shahed-136.

Про це повідомив гендиректор Baykar Галук Байрактар під час оборонної виставки SAHA Expo в Стамбулі, пише Daily Sabah.

«Незабаром наші Bayraktar TB2 і Akіncі матимуть ракети «повітря-повітря», причому не лише для ураження безпілотників, але й інших ворожих літаків. Ми проводимо наші випробування», — сказав він.

Байрактар також повідомив про підписання контракту між компанією Baykar та турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan щодо інтеграції ракети ППО Sungur для боротьби з безпілотниками.

«Sungur є перевіреним боєприпасом, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти та безпілотники. Використання його з безпілотних літальних апаратів як ракети класу «повітря-повітря» змінить ситуацію», — зазначив Мурат Ікінчі, генеральний менеджер Roketsan.

Очікується, що інтеграція цих ракет до Akіncі та Bayraktar TB2 створить недорогу концепцію повітряного патрулювання для боротьби з гелікоптерами та безпілотниками, включаючи дрони-камікадзе, замість використання дорогих літаків.

За словами Байрактара, іранські дрони-камікадзе повільні, шумні та розгорнуті на низькій висоті, що робить їх «легкими цілями».

«У будь-якому випадку, треба бути готовими до контрзаходів… Ми повністю підтримуємо Україну в захисті свого суверенітету», — наголосив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Які безпілотники використовують ЗСУ та як вони працюють