«Батальйон Монако». ДБР готує екстрадицію елітного «біженця», якого підозрюють у розтраті коштів

Україна направила запит на екстрадицію одного з фігурантів так званого «батальйону Монако» з Лазурного узбережжя. Його підозрюють у незаконній розтраті коштів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Правоохоронці підтвердили, що один з фігурантів журналістського розслідування, не дивлячись на заборону виїзду, зараз перебуває у Монако.

Ще один фігурант проходить у справі про ухилення від сплати податків групою компаній.

За даними слідства, підприємства фігуранта маніпулювали з фінансовою звітністю, проводили фіктивні операції, аби зменшити суму податків.

Також ці компанії після анексії Криму продовжили вести діяльність на окупованому півострові. ДБР наклало арешт на майно цих фірм, поки їх власник перебуває на відпочинку у Монако.

Що відомо про «батальйон Монако»

17 серпня видання «Українська правда» оприлюднило журналістське розслідування про українських бізнесменів та політиків, які під час війни виїхали з країни.

У розслідуванні йшлося, що військовозобов'язані «біженці» облаштувалися в елітних курортах у Монако, Монте-Карло та Ніцці.

Групу втікачів назвали «батальйон Монако».

Того ж дня працівники ДБР розпочали розслідування, а вже 19 серпня оприлюднили список підозрюваних, серед яких понад 80 осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР розслідує 815 проваджень щодо зрадників та колаборантів